Skip to main content

Over


Hallo, ik ben Francis Claudio.

Ik ben vijf jaar lang videojournalist geweest en maakte dagelijks twee reportages voor het nieuws van ATV, van begin tot einde: researchen, filmen, interviewen, schrijven, inlezen en monteren. Steeds onder het tikkende klok-scenario van strakke deadlines!

Dankzij mijn netwerk van journalisten, kan ik jou, je merk of je talent in de pers laten schitteren (PR) of je verhaal ijzersterk ik beeld brengen (VIDEO). Wil je liever zelf aan de slag gaan met eigen persberichten of videomateriaal, maar je weet niet hoe? In onze workshops leer je stap voor stap hoe dat moet!

Als freelance PR-consultant werk ik momenteel op projectbasis samen met verschillende communicatiebureaus.

Bekijk hier mijn nieuwsreportages

Zoektocht Naar Julie Van Espen

Als videojournalist was ik steeds op zoek naar nieuws (regionaal en nationaal). Zo was ik er bijvoorbeeld als eerste en enige bij om de ouders van Julie Van Espen te interviewen bij hun zoektocht naar hun vermiste dochter. De dag zelf belde VTM en VRT NWS naar ATV om deze beelden over te nemen.

Stille Mars Antwerpen voor Julie Van Espen

De moord op Julie Van Espen zorgde voor veel commotie. Ayke Gubbels en Eline Van Hooydonck wilden een stille mars organiseren voor Julie en andere slachtoffers van seksueel geweld. Maar ze kregen op zo’n korte tijd geen toestemming van de Stad Antwerpen. Na wat telefoontjes met de woordvoerder van Bart De Wever kon ik de organisatoren als eerste op de hoogte brengen dat hun evenement dan toch mocht doorgaan. Resultaat? Een vredevolle mars met meer dan 15.000 mensen.

Speech voor Julie Van Espen

Ayke Gubbels en Eline Van Hooydonck, de vriendinnen die de Stille Mars organiseerden, hielden nog een emotionele speech aan het einde van de mars, op het steenplein. Ze waren onder de indruk van de grote massa mensen. Om de bijeenkomst af te sluiten was er nog één minuut stilte voor Julie Van Espen.

Benefiet voor Baby Pia

Via een kennis kwam ik in contact met Ellen, de mama van baby Pia. Ze vertelde me dan over de sms-actie om haar dochter te redden. Ik stelde het onderwerp voor aan de eindredacteur van ATV en er volgde een reportage. De dag nadien stond baby Pia in alle kranten en namen nieuwsmedia het verhaal en beelden over.